Skägget kliar, parabenfri, frågor & svar
Varumärken

FAQ

VAD ÄR NÕBERU OF SWEDEN?
Ett varumärke för manlig skönhet grundat 2016 av Uddetorp Invest AB, Iman Khalaf och Johan Lindell. Alla våra produkter är tillverkade i Sverige av noga utvalda råvaror.  

VAD HAR NI FÖR LEVERANSVILLKOR?
Våra paket skickas med Posten Varubrev eller Posten Brev. Posten Varubrev är en spårbar tjänst där paketet försöks delas ut i din brevlåda, går inte det hamnar det hos närmsta utlämningsställe. Leveranstid 1-3 dagar. 

VAR TILLVERKAS ERA PRODUKTER?
Alla våra produkter är producerade i Sverige, djupt i de småländska skogarna.

ÄR ERA PRODUKTER TESTADE PÅ DJUR?
Våra produkter har aldrig testats på djur och det kommer vi i framtiden heller aldrig att göra. 

SKA ERT SKÄGGBALSAM (BEARD CONDITIONER) SKÖLJAS UR?
Ja, låt vår Beard Conditioner verka i ca 1-2 minuter och skölj därefter ut det.

VARFÖR SKA JAG ANVÄNDA SKÄGGOLJA?
Vi får ofta frågan gällande varför man ska använda skäggolja:

1. Ditt skägg blir mjukare.
Det är faktiskt så att oljorna tränger in i skäggstrået och gör att det känns mjukare, blir lättare att styla och forma samt att oljan i sig faktiskt hjälper till att få in dom där sista skäggstråna som är lite extra busiga.

2. Det slutar klia
Skäggoljans funktion är att tillföra fukt och näring till hy och skägg. När hyn är återfuktad och mår bra så kommer skägget klia mindre för det är egentligen inte skägget i sig som kliar utan huden under.

3. Doften
Hy och skägg får utså mycket. Mat, svett och bakterier är bara några få anledningar till att tvätta skägget noga. Är du inte noga med att ta hand om skägget kommer det till slut att börja anta en inte så angenäm doft. Skäggoljan hjälper till att rena och göra skägget mer väldoftande.

4. Rengöring
Många som odlar skägg får problem med skäggmjäll. En bra skäggolja med naturligt innehåll och utan silikoner hjälper till att bli av med det här problemet.

VARFÖR SKA JAG ANVÄNDA ETT BEARD WASH/SKÄGGSCHAMPO?
Det fungerar självklart med ett vanligt schampo men det är varken bra för skägget eller huden. Vanligt hårschampo är på tok för uttorkande och kommer göra hyn och skägget mycket torrt vilket riskerar att irritera huden. Använd istället ett skäggschampo som är speciellt framtaget för att rengöra skägget och samtidigt återfukta och ge näring. Var noga med att använda en skäggolja efter dusch.

JAG HAR PROBLEM MED MIN RAKNING, HUR KAN JAG GÖRA FÖR ATT SLIPPA DESSA?
Detta är en av de vanligaste hudproblemen hos män men samtidigt ett problem som är lätt att få bukt med:

1. Investera i en Pre-Shave Oil. Oavsett om du våtrakar med klassisk kniv eller kör med ett modernare system så kan irritation uppstå då rakning är en påfrestning på huden.

En Pre-Shave Oil fungerar som en sköld eller ett extra lager hud. Lägg på Pre-Shave Oil innan du applicerar rakkräm, lödder eller tvål. Du ska alltså låta oljan ligga kvar på hyn och sen genomföra din rakning. Oljan skyddar och förebygger mot irritation.

2. Snåla inte med kräm/lödder/tvål. Investera i en bra kvalitetsprodukt så slipper du ta för mycket åt gången.

3. Avsluta rätt! Efter rakning, oavsett om det syns eller inte, så är huden utsatt. Då gäller det att återfukta och använda ett riktigt bra After-Shave Balm.

ÄR ERA PRODUKTER EKOLOGISKA?
Nej, men alla oljor och vaxer har naturligt innehåll utöver parfymeringen. Alla oljor är kallpressade vilket innebär att naturliga egenskaper, färg och doft finns kvar. Vi jobbar med närproducerade produkter vilket innebär att alla produkter görs i Sverige, precis utanför Borås vilket gör att vi slipper onödiga transporter och spar därmed på miljön.

VAR KOMMER ERA RECEPT TILL PRODUKTERNA IFRÅN?
Alla produkter är egenutvecklade av oss på Nõberu. Vi utvecklar och testar oss fram för att ihop med vår tillverkare fylla på flaska/burk i en trygg, säker och bakteriefri miljö.

MIN PUMP GÅR INTE ATT ÖPPNA?
Ibland händer det att korken/pumpen lossnat lite från gängorna under transport på grund av skakningar. Detta åtgärdas lätt genom att skruva av hela korken/pumpen och skruva på den hårt igen.