Varumärken

FAQ

Vad är Nõberu of Sweden?

Svar: Ett varumärke för manlig skönhet grundat 2016 av Uddetorp Invest AB, Iman Khalaf och Johan Lindell. Alla våra produkter är tillverkade i Sverige av noga utvalda råvaror. 

Vad har ni för leveransvillkor?

Svar: Våra paket skickas med Posten Varubrev eller Posten Brev. Posten Varubrev är en spårbar tjänst där paketet försöks delas ut i din brevlåda, går inte det hamnar det hos närmaste utlämningsställe. Leveranstid 1-3 dagar.

Var tillverkas era produkter?

Svar: Alla våra produkter är producerade i Sverige, djupt i dom småländska skogarna.

Är era produkter testade på djur?

Svar: Absolut inte.

Ska ert Skägg Balsam (Beard Conditioner) sköljas ur?

Svar: Ja, låt vår Beard Conditioner verka i ca 1-2 minuter och skölj därefter ut det.

Varför ska jag använda skäggolja?

Vi får ofta frågan varför ska jag använda en skäggolja? Och vi tänkte här försöka förklara det så bra som möjligt.

1. Ditt skägg blir mjukare.
Det är faktiskt så att oljorna tränger in i skäggstrået och gör att det känns mjukare, det blir lättare att styla och form samt att oljan i sig faktiskt hjälper till att få in dom där sista skäggstråna som är lite extra busiga.

2. Det slutar klia
Skäggoljans funktion är att tillföra fukt och näring till hy och skägg. När hyn är återfuktad och mår bra så kommer skägget klia mindre för det är egentligen inte skägget i sig som kliar utan huden under.


3. Doften

Mat, svett, bakterier ja mycket får vår hy och våra skägg utstå. Är du inte noga med att tvätta skägget kommer det till slut att börja få en inte så angenäm doft. Skäggoljan hjälper till att rena och göra skägget väldoftande.

4. Rengöring
Många som odlar skägg får problem med skäggmjäll. En bra skäggolja med naturligt innehåll och utan silikoner hjälper till att bli av med det här problemet. Du ska ju inte behöva ha mjäll i ditt vackra skägg.

Varför ska jag använda ett Beard Wash/Skägg Schampo

Jag tvättar skägget med vanligt schampo, ett vanligt statment hos skäggbärare. Jo visst är det så att det funkar. Men det är inte bra för varken hyn eller skägget.

1. Rengöringen

Vanligt hårschampo är på tok för uttorkande och kommer göra hyn och skägget mycket torrt. Du riskerar att få irriterad hy på grund av att den blir så torr. Använd istället ett skäggschampo, det är speciellt framtaget för att rengöra skägget men samtidigt återfukta och ge näring. Men var noga med att efter dusch också använda din skäggolja.

2. Doften

Du rengör nu skägget, bort med smuts, matrester, svett och bakterier. Fram med det välskötta och väldoftande skägget.

Jag har problem med min rakning, hur kan jag göra för att slippa problem?

Det här är ett av dom vanligaste hud problemen hos män. Men det är också ett problem som man inte behöver ha. Här kommer lite tips till er som lider av rakirritation.

 1. Investera i en Pre-Shave Oil, oavsett egentligen om du är en hard core våtrakare och kör med klassisk kniv eller kör med ett modernare system så kan irritation uppstå då rakning alltid är en påfrestning på huden.

En Pre-Shave Oil fungerar som en sköld, eller ett extra lager hud. Lägg på Pre-Shave Oilen innan du applicerar rakkräm, lödder eller tvål. Du ska alltså låta oljan ligga kvar på hyn och sen genomföra din rakning.

Oljan skyddar och förebygger mot irritation.

  2. Snåla inte med krämen/lödder/tvål. Med det här menar vi inte se ut som en jultomte utan investera i en bra, kvalitetsprodukt.

 3. Avsluta rätt, efter rakning oavsett om det syns eller inte så är huden utsatt. Då gäller det att återfukta och använd då ett riktigt bra After-Shave Balm.

Är era produkter ekologiska?

Svar: Nej det är dom inte, men alla oljor och vaxer har naturligt innehåll (utöver parfymeringen), alla oljor är kallpressade vilket innebär att naturliga egenskaper, färg och doft finns kvar. Vi jobbar med närproducerade produkter vilket innebär att alla produkter görs i Sverige, precis utanför Borås så vi slipper onödiga transporter och  spar därmed på vår miljö.

Var kommer era recept till produkterna ifrån?

Svar: Alla produkter är egenutvecklade av oss på Noberu. Vi utvecklar och testar oss fram för att ihop med vår tillverkare sedan fylla på flaska/burk i en trygg, säker och bakteriefri miljö.

Min pump går inte att öppna?

 Svar: Ibland händer det att korken/pumpen lossnat lite från gängorna under transport på grund av skakningar. Detta åtgärdas lätt genom att skruva av hela korken/pumpen och skruva på den hårt igen.